Jillian en Frits te eten, 16 februari 2008

Frits en Jill te eten en Frits de foto’s laten maken van de gerechten. Ziet er perfect uit, maar dat is bij Frits in goede handen (zie http://www.adventure4ever.com)

Hier de resultaten:

Voorgerecht:
Tartaar van tomaat op geitenkaas met oude balsamico en basilicumolie

Op de tartaar liggen zoutkristallen (pyramidezout uit Cyprus), deze zijn echt een aanrader! De tartaar is een samenstelling van verschillende soorten biologische tomaten, die in de oven zijn gedroogd en vers zijn verwerkt tot een tartaar.

Tartaar van tomaat op geitenkaas met oude balsamico en basilicumolie

Tussengerecht:
Gearomatiseerde snoekbaars op bedje van zeekraal met cepessaus

De snoekbaars is gearomatiseerd op steranijs, groen anijszaad en houtmot, op een treef in de wok, waarbij deze goed wordt gesloten. De wok wordt eerst goed verwarmd totdat zich rook heeft gevormd, daarna gaat het vuur uit en gaart en aromatiseerd de vis gedurende 10-15 minuten. De vis heeft vooraf aan op de velkant een tik gehad in de pan.

Gearomatiseerde snoekbaars op bedje van zeekraal met cepessaus

Hoofdgerecht:
Wildzwijnhaas met rode wijnreductie, truffel- en rosevalaardappel en rode bietensalade

De zwijnshaas is gemarineerd in Pommeau, met kruidnagel, jeneverbes. De zwijnshaas is daarna rondom dichtgeschroeid en op lage temperatuur (60 graden) nagegaard in de over gedurende 2 uur). De saus is een rode wijnreductie op basis van Cairanne, met jenerverbes, ui, sjalot. De saus is ontzuurd met appelstroop en gemonteerd met boter.

Wildzwijnhaas met rode wijnreductie, truffel- en rosevalaardappel en rode bieten salade

Nagerecht:
Groene theeijs met gekaramelliseerde kweeperen en honing

Het ijs is gedraaid van groene thee in melk. De groene thee was rijkelijk aanwezig en het ij ijs op het bord verzacht met stadshoning van Adriaan uit Maastricht (zie: http://www.adriaandesmaakmaker.nl). De kweeperen zijn in siroop gekaramelliseerd in de oven. De room is verrijkt met tonkabonen en vanille.

Groene theeijs met gekaramelliseerde kweeperen en honing

Een Reactie op “Jillian en Frits te eten, 16 februari 2008

  1. Kom weinig Gastons tegen, kan het weten want het is ook mijn naam. In 2012 werden er in NL vijf jongens “Gaston ” genoemd. Ben zelf fanatiek amateur kok, dus we delen een passie. Zet deze site bij mijn favorieten, de recepten en de realisatie zien er zeer goed uit uit ! Oberaffengeil of zoiets.

Plaats een reactie